Páger Antal-hétvége az M3 kínálatában, Rumcájsz az M2 műsorán

 

Ismét egy ismert magyar színész köré szervezi hétvégi műsorkínálatát az M3 retrocsatorna. Ezen a hétvégén Páger Antal rajongói örülhetnek: szombaton 18.30-tól a Lángelmék a szigeten, majd 19.50-től a Görgey Gábor: Wiener Walzer című alkotást láthatják, vasárnap 20.20-tól a Hattyúdal, 22.00-tól pedig Az élet szerelmese című tévéfilmet vetíti a csatorna. Ám aki inkább külföldi nagyjátékfilmekkel töltené a hétvégéjét, az se csüggedjen, bőven lesz erre lehetősége: akciófilm, szatíra, vígjáték, thriller, filmdráma, romantikus sorozat – mind egy hétvégén, csak választani kell!

Mi sem jobb egy Jane Austin-történetnél, mely újra és újra bebizonyítja, hogy a társkeresés nem csupán a mai világban szövevényes. Az Emma első két epizódja az M5 csatornán látható vasárnap este 20.15-től közvetlenül a 18 órakor kezdődő Vad Magyarország – A vizek birodalma című természetfilm után.

A Duna Televízió hétvégi filmkínálatát egy 1988-as klasszikussal kezdi, méghozzá az Arthur 2. című vígjátékkal, melyben a multimilliomos Arthur (Dudley Moore) már nős ember, imádják egymást Lindával (Liza Minelli), de a felnőtté válásra még nem gondoltak. Egészen addig, míg egy nap szörnyű hírt közöl velük az orvos: Lindának nem lehet gyereke. Egy választásuk maradt: az örökbefogadás! Innen indulnak a bonyodalmak. A könnyed kezdést Robert De Niro második rendezése, egy hamisítatlan politikai thriller, Az ügynökség követi 21.30-tól, amelyben a CIA megalakulásának lehetünk tanúi. Másnap, szeptember 9-én előbb A bűn árfolyama című 2009-es akciófilmet láthatják a nézők Naomi Watts és Clive Owen főszereplésével, ezt követően 23.55-től pedig egy örökzöld, az Amerikai szépség kerül műsorra.

Az M2 Petőfi TV szeptember 7-én megszokott Filmklubjával jelentkezik. 21.10-kor kezdődik az Angyali szemek, amely két sebzett lelkű ember történetét dolgozza fel, Jennifer Lopez és James Caviezel főszereplésével.

Magyar dokumentumfilmek is képviseltetik magukat szeptember második hétvégéjén a Duna World műsorán. Szombaton 20.00-tól a Dokuzónán belül a Nemzedékről nemzedékre hirdetem hűségedet (1-2. rész), vasárnap kora délutáni kezdéssel, 13.50-től A régi fény ragyogjon – Szigetvár, 1566 című dokumentumfilm a végvári játékon és a szakértői megszólalásokon keresztül rekonstruálja az akkori eseményeket. Késő este, 23.20-as kezdettel a Magyar Média Mecenatúra által támogatott Sellők és rinocéroszok című szürreális világot idéző animációs film várja a nézőket az M2 Petőfi TV csatornán.

A kicsiket az M2 gyerekcsatorna műsorán szombat reggel 5.00-tól egészen este 20.15-ig reklámok nélküli mesemaraton várja, többek között a cseh rajzfilmgyártás emblematikus hősével, Rumcájsszal. Ugyanezen a napon délután 17.00-tól a főzés iránt érdeklődők a Duna Televízió műsorán a Gasztroangyal válogató adásában nézhetik újra, hogyan sütött Sárika néni csodálatos kenyeret a kemencében, milyen lett a fondü bográcsban készítve, és mi mindenre jó a peka.

Az M2 Petőfi TV zenei kínálatában szombaton 22.45-től jelentkezik a Jazz Akusztik. Az egy órás Török Ádám és a Mini koncerten elhangzanak legendás Mini balladák, örökzöldek, rockdalok, valamint a méltán híres Bartók-feldolgozások is. Ezt követően 23.50-től az Akvárium Stage Pass a You Me At Six – Strand Fesztivál 2017-es koncertjébe enged bepillantást.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.