Az M5 műsorvezetőjének főszereplésével debütált a Curtiz Kanadában

 

A Montreáli Filmfesztivál nemzetközi versenyszekciójában szerepel Topolánszky Tamás Yvan Curtiz című életrajzi drámája, amely Kertész Mihály magánéleti válságát és híres Casablanca című filmjének forgatását meséli el. A film főszereplője az M5 csatorna műsorvezetője, Dobos Evelin; a film az MTVA Média Mecenatúra támogatásával készült.

Az elmúlt héten kezdődött a 42. Montreáli Nemzetközi Filmfesztivál, ahova az idén feltűnően sok háborús tematikájú filmet válogattak be – jelentette a helyszínről Dobos Evelin, az M5 műsorvezetője, aki egyben a Curtiz című versenyfilm főszereplője is. Az alkotás világpremierjére a verseny helyszínén szombaton este került sor.

Fantasztikus érzés egy elsőfilmes rendező számára, hogy egy A-kategóriás versenyen debütál a film, azon belül is a versenyszekcióban – derült ki Topolánszky Tamás Yvan rendező szavaiból, aki az M5 riportjában úgy fogalmazott: négy év munkája koncentrálódik a filmben és jó érzés, hogy az nemzetközi közönség előtt debütálhat.

Nagy dolog, hogy a film és a stáb a versenyen lehet, minden más csak ajándék – utalt a rendező a megmérettetéssel kapcsolatos várakozásokra, hozzátéve, számára a legizgalmasabb az, hogyan reagál majd a közönség a filmre a vetítéseken.

Dobos Evelin Kertész Mihály lányát alakítja a filmben; az alkotás a Casablanca díszletei között játszódik, például Rick kávézóját is centiméterre pontosan húzták fel.

A filmet a magyar közönség a tervek szerint októberben tekintheti meg – mondta el Barabás Nikolett, a filmben Kertész Mihály feleségét alakító színművész az MTI-nek, hozzátéve: a montreali bemutató nagyon nagy dolog és várhatóan sok fesztiválon szerepel majd ez az életrajzi film.

Dobos Evelin hétfőn már Olaszországban lesz, ahol Nemes Jeles László második filmje debütál a Velencei Filmfesztiválon – és amelyben ugyancsak szerepel az M5 műsorvezetője.