A széttáncolt cipellők, Kiss Manyi és A komornyik a közmédia hétvégi műsorán

 

Gasztronómia, magazinműsorok és filmek a Duna, illetve a Duna World csatornán, animációs és mesefilmek az M2 gyerekcsatornán, szórakoztató és zenei tartalmak az M2 Petőfi TV adásában láthatók. A klasszikus filmek az M3 retrócsatorna kínálatát gazdagítják, továbbá oktatási, kulturális és ismeretterjesztő tartalmak ezen a hétvégén is az M5 kulturális televízió képernyőjén követhetőek.

Szombaton a Gasztroangyal szezonzáró válogató adása délután öt órakor kezdődik a Duna Televízió műsorán. Borbás Marcsiék ezúttal egy belvárosi piacon idézik fel a műsor eddigi legjobb budapesti jeleneteit. A Vad lovak című amerikai westernt Penélope Cruz és Matt Damon főszereplésével 20.35-től láthatják a Duna nézői. Az Ízőrzők következő adása Tápiószőlősre kalauzolja a nézőket 19.20-tól a Duna World műsorán és a nézők több ételkülönlegesség mellett megismerhetik az almarózsa torta elkészítésének módját is. Ezt követően, 20 órától a Dokuzóna válogatását láthatják a nemzetiségi filmekből. Elsőként A Hit Isten… ajándéka, majd az Őrség, a hívó szó című filmet tűzi műsorára a csatorna.

A széttáncolt cipellők című filmet 14.50-től vetíti az M2 gyerekcsatorna. Az MR2 Akusztik+ a Müpából ezúttal Szabó Balázs Bandájának koncertfilmjét tűzi műsorára 22.45-től az M2 Petőfi TV műsorán. A Komisznak lenni életveszélyes című filmet 21.10-től Kiss Manyi és Feleki Kamill főszereplésével, a Tamási Áron: Énekes madár című tévéjátékot pedig 22.45-től Somogyi Erzsi, Kiss Manyi és Pásztor János főszereplésével láthatják az M3 retrócsatorna nézői. A Nagyok című dokumentumfilm sorozat következő részében 19.35-től Foltin Jolán táncművésszel beszélget Ugron Zsolna az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatornán.

Vasárnap a nagy sikerű Csokoládé című amerikai vígjátékot 20 órától láthatják a Duna Televízió nézői Juliette Binoche és Johnny Depp főszereplésével. Ezt követően, 21.35-től az Akihez beszél a föld című háborús drámát követhetik a Duna nézői Russel Crowe és Jai Courtney szereplésével. Az Öt kontinens magazinműsor következő epizódja is a szórványmagyarság életét mutatja be 18.55-től a Duna World csatornán.

Grimm-mesék: Rigócsőr király kalandjaival 14.50-től várja a kicsiket és a nagyokat az M2 gyerekcsatorna. A komornyik című életrajzi drámát 21.10-től vetíti az M2 Petőfi TV vasárnap esti filmklubja Oprah Winfrey és Forest Whitaker főszereplésével. Titkok éjszakája címmel 21.15-től Kiss Manyi főszereplésével láthatnak magyar tévéjátékot az M3 csatorna nézői. Ezt követően, 22.25-től a művész munkásságával foglalkozik a csatorna az Egy este Kiss Manyinál – Mici néni harmadik élete című műsorban. Az Új idők új dalai Makovecz Imre életművére emlékezik 19.35-től az M5 kulturális televízió műsorán.

A közmédia legtöbb műsora az interneten keresztül is követhető, illetve korlátozott ideig visszanézhető a www.mediaklikk.hu oldalon.