Együttműködési megállapodást írt alá a Virtuózok és a Hiventures

 

Az MFB Csoport tagjaként a Hiventures lesz a tehetségkutató magyarországi befektetője, sokkal nagyobb tulajdonrészben, mint a külföldi befektetők - mondta el Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája, producere a tehetségkutató idei programját is bemutató sajtóeseményen Budapesten.

Az MFB Csoport tagjaként a Hiventures lesz a tehetségkutató magyarországi befektetője, sokkal nagyobb tulajdonrészben, mint a külföldi befektetők – mondta el Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája, producere a tehetségkutató idei programját is bemutató sajtóeseményen Budapesten. Peller Mariann kiemelte: szeretnék, ha a brand magyar kézben maradna.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a Virtuózok nemzetközi piacon való megvalósításához, terjeszkedéséhez forrás és jó kapcsolatrendszer szükséges, a Hiventures finanszírozó partnerként stabil anyagi hátteret és szakmai támogatást fog biztosítani ehhez a tevékenységhez. A sajtótájékoztatón felidézték, hogy Plácido Domingo világhírű spanyol tenor a Virtuosos Holding Ltd. részvénytulajdonosává, a Virtuózok televíziós formátum nemzetközi jogainak tulajdonosává vált.

Peller Mariann elmondta, hogy az operaénekes a fináléban zsűritagként fog részt venni, emellett a fiatalok képzésében is szerepet vállal majd. A producer a 2019-es terveket ismertetve kiemelte, hogy a Kis Virtuózok Alapítványt magasabb szintre szeretné léptetni, valamint előre akarja engedni azokat, akik világsikerre tudják vinni a Virtuózok című műsort. A sajtóeseményen elhangzott, hogy a Virtuózok 2018-as koncertjei között szerepel Boros Misi zongorista fellépése a Papp László Budapest Sportarénában szeptember 7-én. A koncerten a partnere mások mellett Bogányi Gergely zongoraművész lesz, a művek Bogányi-zongorán szólalnak meg.

Többször fellépnek a Virtuózok felfedezettjei az év végéig

A Budapest Music Centerben mutatja be június 20-án a New York-i Carnegie Hallban előadott műsorát Kristóf Réka énekes, a Virtuózok 2017-es évadának abszolút győztese. A Virtuózok mentorai lépnek színpadra december 30-án a Müpában. A Mesterkoncerten Várdai István csellóművész, Balázs János zongoraművész, Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekes, valamint Bogányi Gergely zongoraművész várja a közönséget. A zenekart Kesselyák Gergely dirigálja, az óévet Batta András búcsúztatja.

A Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató a közmédia műsoraként mutatkozott be, jelenleg a negyedik évadot tekinthetik meg a nézők a Duna televízióban és az M5 csatornán. A Virtuózok a magyar fejlesztésű műsorformátumokra koncentráló közmédia egyik legnézettebb műsorává vált. A tehetségkutatáson túl a műsorral a közmédia célja az is, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét felmutatva annak szépségét, összetettségét, jelenvalóságát – közölte az MTVA sajtóirodája.