Olasz tematikus hét kezdődött a Kossuth Rádióban

 

Április 23-tól egy héten át a budapesti olasz nagykövetség és a Kossuth Rádió közös tematikus programja határozza meg a rádió műsorfolyamát – közölte a 180 perc hétfői adásában Mucsányi Mariann, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója. Az olasz hét célja a Magyarország és Olaszország között meglévő jó kapcsolat ápolása.

Nem változik a rádió műsorrendje, a csatorna ismert és kedvelt adásaiba építik be az olasz témákat – mondta Mucsányi Mariann, aki hozzátette, hogy az adó profiljára való tekintettel elsősorban a kulturális kapcsolatokra összpontosítanak majd.

„Hiába az évszázados kapcsolatok, mindig van valami új, amit fel tudunk fedezni egymás kultúrájában” – fogalmazott. A turizmus mellett nagyon erősek a tudományos-oktatási, politikai, gazdasági kapcsolatok.

Az adásokból a hallgatók megtudhatják, hogyan ötvözik az olaszok a hagyományos gasztronómiát a modern technológiával, hogy mit keres egy 3D nyomtató egy tésztagyárban.

Sok kulturális műsor lesz a hét folyamán, folyamatosan jelen lesznek az olasz szerzők a műsorokban. A rádió műsorigazgatója elmondta, hogy megpróbálják megfejteni, hogy miért annyira népszerű A Pál utcai fiúk Olaszországban vagy éppen Márai Sándor művei.

A hétvégi Nagyítás című műsor az olasz filmművészet értékes darabjainak archiválásáról, közkinccsé tételéről szól sok-sok filmbejátszóval kiegészítve.

Az olasz tematikus hét április 23. és 29. között hallható majd Kossuth Rádió műsorán.