A Tinik korcsoportjának válogatója jön a Virtuózokban

 

A komolyzenei tehetségkutató 4. évadában először a tinik korcsoportjának válogató adását láthatják a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójának nézői a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán. A 19 óra 30 perckor kezdődő műsorban tizennyolc tehetség, köztük több visszatérő versenyző mutatja be produkcióját a zsűrinek. A válogatóból kilencen jutnak tovább a korcsoportos elődöntőbe.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár, Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház tagja, Balázs János Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész, érdemes művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

Boros Misi, Junior Prima díjas zongoraművész, a Virtuózok első évada kicsik korcsoportjának győztese zongorázik a közmédia Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsora negyedik évadáról tartott sajtótájékoztatón a Magyar Rádió Márványtermében, 2018. április 12-én (MTI-fotó: Balogh Zoltán)

A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

Az adás után, 21 óra 20 perctől az M5 kulturális csatornán a Virtuózok személyesen című műsorban a továbbjutott versenyzőkkel és felkészítő tanáraikkal készített beszélgetések lesznek láthatók, amelynek műsorvezetője Béli Ádám. Szombaton 9 óra 30 perctől a Bartók Rádióban lesz hallható a Continuo – Kísérjük a Virtuózokat! című utánkövető műsor, Bolla Milán műsorvezetésével.

Az előző évadokhoz képest megújult stúdióképpel és látványvilággal várja a műsor a nézőket.