Keressük Magyarország legjobb dalát – indul A Dal 2018

 

Szombaton újra dalválasztó show a Dunán, majd A Dal Kulisszán túl, a Patyomkin páncélos című filmet és a Plácido Domingo Classics Fesztivál Pécs – Traviata koncertjét is műsorra tűzi a közmédia.

Szombaton este fél kilenctől a Duna Televízión útjára indul Magyarország dalválasztó showja, A Dal 2018, hogy megtalálja az Origo örökösét.

Idén új műsorvezetőkkel, Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréd Freddievel, valamint új zsűritagokkal, Schell Judittal és Mező Misivel találkozhatnak a nézők. Az első válogató után 22.40-től megtudhatunk mindent, ami kimaradt a kamerák kereszttüzéből A Dal Kulissza jóvoltából.

Zenével és koncertekkel folytatja a sorozatot az M2 Petőfi TV, szombat este 22.45-től az Ivan & The Parazol, majd a Kiscsillag ad országos koncertet az ifjúsági csatorna képernyőjén.

Kultúra és akció a vasárnapi menü

Vasárnap a déli Híradó után a második adással érkezik a Duna Televízió műsorára a Jó ebédhez szól a nóta. Estére a Dunán 21.10-től A sziget című amerikai akciófilmet, majd a Teréz – A szeretet kis útja c. életrajzi drámát ajánljuk a nézőknek.

Az M5 igazi kulturális csemegékkel készül, 21.15-től a Plácido Domingo Classics Fesztivál Pécs – Traviata születésnapi koncertet adja a csatorna. Utána 23.30-tól filmtörténeti klasszikus, a Patyomkin páncélos látható a közmédia kultúradóján.

Az M2 Petőfi TV vasárnapi filmklubja este kilenctől  Az órák című filmet kínálja Nicole Kidman, Julianne Moore és Meryl Streep főszereplésével. A magyar kisjátékfilm sem maradhat el a vasárnapi filmklub után, ezen a héten a Van egy határ című alkotást láthatják a nézők 23.40-től.