Gájer Bálint szerint egy zenekar biztosan ott lesz A Dal 2018 döntőjében

 

Amerika után Magyarországot hódítják meg! – ezt gondolja Gájer Bálint a Peet Project-ről. Gájer Bálint állítja, hogy egy zenekar biztosan ott lesz A Dal 2018 döntőjében. Hogy igaza lesz-e, az hamarosan kiderül.

Ritka, hogy egy magyar zenekar előbb Amerikában szerez hírnevet és csak utána itthon. A Peet Project története azonban más tekintetben sem mondható hagyományosnak. A formáció 2009-ben öt fiatal fiú ötlete alapján indult és már az alapítás évében megnyerték a Jazzy Rádió országos dalversenyét és elkészítették első, Pink Spirit című lemezüket.

Szinte minden zenekar álma az a siker, amelyet a Ferencz Péter (ének, hegedű), Závodi Attila (szaxofon), Magán Olivér (billentyű), Gudics Martin (basszusgitár), és Gudics Marcell (dob) közreműködésével működő formáció a tengerentúlon elért.

A dinamikus, jazzes funky-pop dalok (soul és R&B hangzással) számos amerikai rádióban felcsendültek, így nem csoda, hogy 2013-ban a Peet Project megnyerte a los angeles-i Catalina Island Jazz Fesztivál „Év felfedezettje” díját. Eközben az együttes itthon is számos nagysikerű koncertet adott, 2017-ben pedig már 5. lemezük jelent meg, „The Bad Boys of Budapest” címmel.

Gájer Bálint szerint A Dal 2018-ba nevezett Runaround című dalukkal nemzetközi szinten is hatalmas sikert érhetnek el a fiúk. Az énekes közel 10 éve egy dalversenyen ismerte meg a Peet Project-et, nem sokkal később pedig már közös számuk is született „Hey girl” címmel.

Gájer Bálint 2013-ban egy tehetségkutató műsor révén robbant be a köztudatba. Akkor úgy híresült el, mint a „swing hercege”. Az énekes azóta sikert sikerre halmoz: többek között a III. Jazzy Jazz Dalverseny „Legjobb férfi énekes” különdíja mellett, hazavihette már „Az év hazai, kortárs szórakoztatózenei albuma” Fonogram díjat is.

További részletek A Dal oldalán.