Karafiáth Orsolya a legújabb honfoglaló

 

Karafiáth Orsolya, költő, publicista nyerte a népszerű Honfoglaló szerda esti játékát a Duna Televízió képernyőjén. A költőnő Náray Erikával és Szulák Andreával vívta a területfoglaló küzdelmet.

„Imádtam a játékot a stúdióban, de magát a számítógépes játékot is kedvelem, mivel, szeretek játszani. Nincs kedvenc témaköröm, azért sem jelöltem ki témát a segítségkérés során, nem akartam azt, hogy magamnak köszönhessem a bajt. Mindegy, hogy feleletválasztós vagy tippelős kérdések jönnek, csak az ösztönökre hagyatkozom” – mondta Karafiáth. A költőnő nyereményét az elhunyt barátnőjükről elnevezett Vízy Dorka Alapítványnak ajánlotta fel.

Szulák Andrea, Náray Erika és Karafiáth Orsolya – Fotó: Bara Szilvia

Fotó: Bara Szilvia

Az alapítvány évente adományoz díjat annak az újságírónak, aki Vízy Dorottya számára is fontos témakörökben – például rákkutatás, vallás vagy természettudományok területén – ír kimagasló színvonalon.

A népszerű online területhódító játék televíziós változatában bárki próbára teheti tudását a stúdióban és otthon, a képernyők előtt is. Honfoglaló – ahol a tudás valóban hatalom! minden hétköznap 19.30-kor a Duna Televízió műsorán.

A teljes műsort ide kattintva nézheti újra.