Övék a mennyek országa – ma este a Duna csatornán!

 

Elkészült az Övék a mennyek országa 2. című dokumentumfilm, amely hétfőn este látható a Duna Televízión, 21.25-től.

Siklósi Beatrix főszerkesztő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: néhány napot tudtak eltölteni Egyiptomban Hölvényi György európai parlamenti képviselő segítségével.

Ezeknek a látogatásoknak az a célja, hogy valamennyire közel kerüljenek ehhez a világhoz, illetve, hogy kitalálják, hogyan lehet segíteni – fűzte hozzá.

A keresztényeket üldözik a leginkább a világban vallásuk és hitük miatt. A koptok már régóta kisebbségben élnek, ez a lét az, amely meghatározza a hitük mélységét – fogalmazott Siklósi Beatrix.

Mint mondta, a mártírok hozzátartozóival is készítettek a filmhez interjút. A beszélgetésekből kiderül, csak a hittel lehet túlélni, ha valaki a hozzátartozóját elveszíti. Ezek az emberek nemzedékről nemzedékre átöröklik ezt a mély hitet – fogalmazott a főszerkesztő.

Hetvenezer ember a szemét kellős közepén él, mert ebből élnek meg: begyűjtik a város szemetét, majd szortírozzák, és feldolgozásra odaadják vállalkozásoknak. Így élni és gyereket nevelni – ez az igazi mélyszegénység – fogalmazott Siklósi Beatrix.

A dokumentumfilmet hétfőn vetíti a Duna Televízió.