Jónak lenni jó: ukrán szupersztárral segít a Thai Box Akadémia

 

December 17-én ismét Jónak lenni jó! jótékonysági kampány a közmédiában, amit immár hatodik alkalommal rendez meg az MTVA. A Thai Box Akadémia például az ukrán világbajnok, Artur Kyshenko dedikált kesztyűjét bocsátja árverésre.

Czinke Gábor, a Thai Box Akadémia vezetőedzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: a kesztyűről érdemes tudni, hogy nagyon jó minőségű bőrből készült és a Frost Orange fantázianevet kapta, mérete alapján leginkább edzési célra lehet használni.

Maga Artur Kyshenko már másodszor tartott szemináriumot Magyarországon, idén nyáron például egy nyári edzőtábor vezetésében vett részt – emelte ki.

Czinke Gábor azt is elárulta, hogy a thai boxot tradicionálisan a „nyolc végtag művészetének” is hívják, az öklök, a könyökök, a térdek és a lábak használata miatt. Manapság már, az ökölvíváshoz hasonlóan, a thai boksz harcosok is kesztyűt húznak és menetekben mérkőznek meg egymással.

A vezetőedző rámutatott: ma már hazánkban is egyre többen űzik ezt a sportot, miután sokan fedezik fel benne a szépséget, ugyanis itt nem csak egy kemény küzdelmi rendszerről beszélünk. Beszámolt arról is, hogy rengeteg tanítványa van már 5 éves kortól is, a thai boksz ráadásul rendkívül népszerű a hölgyek körében is. Nagyon jó kardió és stresszlevezetési forma – teszi hozzá.

A közmédia december 17-én ismét egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg: