Páva Extra - A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az első elődöntő végén lép fel

 

Nem marad el a különleges fellépő a Fölszállott a páva első élő elődöntőjében sem, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes extra fellépése zárja az estet. Munkatársaink kamerával követték őket, a megérkezéstől kezdve a felkészülés utolsó pillanatáig.

A műsor végén lép fel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is a műsor színpadán, akikkel a színpadra áll Zsuráfszky Zoltán zsűritag is, aki a vezetőjük.

Van, aki cipővel fog színpadra állni, de a többségnek jutott csizma a 40 táncosból álló együttesben, akikre az együttesvezető Zsuráfszky Zoltán nagyon büszke – nyilatkozta a közmédia kamerájának.

Közel 70 éve a magyar népi kultúra fennmaradásáért

Maga a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (a volt Honvéd Táncszínház) Magyarország legnagyobb létszámú, húsz párból álló hivatásos néptáncegyüttese, elődjét 1949-ben alapították.

“Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánc kincse, amelyből a nagy formátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a rockoperáktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága.