Megsokszorozódhat a fogyatékkal élőket segítő színházi előadások száma

 

Kásler Miklós felidézte, a kormány tízszeresére emeli a fogyatékkal élők színházlátogatását segítő pályázati forrás összegét, hogy a siketek és nagyothallók, a vakok és gyengén látók, valamint a mozgássérültek is élvezhessék a színházi előadásokat.

A döntést elősegítette, hogy a Pesti Magyar Színház 330, a kaposvári Csiky Gergely Színház 121 előadáson alkalmazott jeltolmácsot és audio narrátort, és a tapasztalatok kedvezőek voltak – tette hozzá.

Kiemelte, a kormány figyelmet fordít arra, hogy a Magyarországon élő embereknek az élet minden területén azonos jogokat és lehetőségeket teremtsen.

Tapolczai Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője közölte, a támogatási keret növekedésével a korábbi, színházanként 500 ezer forint helyett 5 millió is lehet a támogatás mértéke. Ebből akár teljes akadálymentesítés is megvalósulhat – értékelt.

Hangsúlyozta, a támogatásnak köszönhetően a színházak megvalósíthatják azt a – kormánynak is elsődleges – célt, hogy egyenlő esélyű hozzáférést nyújtsanak a kultúrához is.

A címlapfotó illusztráció.