Nemsokára indul a 3. Roma Hősök nemzetközi színházi fesztivál

 

Európa több országából érkező kamaraszínházi produkciók mutatkoznak be a 3. Roma Hősök nemzetközi színházi fesztiválon augusztus 24. és szeptember 15. között Budapesten, az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben, valamint az RS9 Színház Vallai Kertjében.

A Roma Hősök fesztivál a világ egyetlen, roma társulatok számára meghirdetett, nemzetközi színházi találkozója, amelynek célja a roma színház és közösségek értékeinek és kihívásainak felmutatása réven megerősíteni a roma közösségeket, és közös platformra hozni a kisebbség és többség tagjait – közölte a programsorozatot szervező Független Színház Magyarország.

Az előadók Németországból, Csehországból, Romániából és Magyarországról mutatnak fel történeteket a cigányság múltjáról és jelenéről, hétköznapi kihívásairól az oktatás, egészségügy, migráció, integráció és asszimiláció témakörében.

Az előadások magyar és angol nyelvű feliratozás, illetve szinkrontolmácsolás segítségével hazai és külföldi nézők számára egyaránt élvezhetők lesznek. A két augusztusi előadás a Dübörgő ifjúság témakörét járja körül: mindkét előadásban fiatalok szerepelnek, akik munkájukkal az új generáció nehézségeire és aktivitására hívják fel a figyelmet.

A címlapfotó illusztráció.