Elhunyt Hannelore Elsner német színésznő

 

Rövid betegség után 76 éves korábanmeghalt Hannelore Elsner német színésznő - közölte a család ügyvédje.

A mintegy 200 film és tévéfilm, -sorozat, köztük A felügyelőnő című népszerű német krimisorozat címszereplőjénél súlyos betegséget állapítottak meg a közelmúltban – közölte az ügyvéd részletek ismertetése nélkül. Hannelore Elsner vasárnap hunyt el.

Az 1942-ben született Elsnert Németországban a második világháború utáni német film egyik leghíresebb színésznőjeként ismerték. „Hannelore Elsner mindenkinél jobban meghatározta a német mozit és filmet. A német filmipar nagy veszteséget szenvedett” – mondta Martin Moszkowicz, a Constantin Film német produkciós és filmforgalmazó cég vezetője.

Hatvanéves pályafutása alatt a csupán 160 centiméter magas Elsner mintegy 200 szerepet játszott el. Első díját, a német filmszakma Aranykameráját 29 éves kapta meg Csehov Ivanov című darabjában Szása szerepének alakításáért.

1961-ben kezdett el filmezni, a televíziózásban az 1994 és 2006 között futott A felügyelőnő című sorozatban volt a legsikeresebb. Utolsó filmjét a Kirschbluten & Damonen című filmdrámát idén mutatták be Németországban.