Márciusban mutatja be a Madách Színház a Liliomfi musicalváltozatát

 

Március 23-án tűzi műsorra a Madách Színház a Liliomfi musicalváltozatát. A zenés komédiát Szigligeti Ede műve alapján Szente Vajk írta, zenéjét Bolba Tamás szerezte.

A darab főszerepében Nagy Sándort láthatják a nézők, a további szerepekben Szerednyey Béla, Magyar Attila, Serbán Attila, Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila, Jenes Kitty, Kovács Gyopár, Ladinek Judit, Dobos Judit, Tóth Angelika és Berényi Dávid lép színre. Az előadást Szente Vajk rendezi – közölte a színház az MTI-vel.

Bár a Liliomfi egy korszerű musical köntösébe öltözik, a történet az eredeti műhöz hasonlóan a XIX. században játszódik majd, a szereplők pedig a színdarabból és a Makk Károly által készített filmből is ismert figurák lesznek, például Szellemfi, Camilla kisasszony és Kányai fogadós, a vándorszínészek, a balatoni vendégek, valamint a szerencsétlenül járó ifjabb Schwartz is felbukkan majd.

Szente Vajk Szigligeti Ede darabjában új színekre, új lehetőségekre is bukkant, és olyan kérdéseket feszeget például, hogy meddig megy el az ember a boldogságáért, a szülők hogyan próbálják meghatározni a fiatalok életét és mennyire van ebben igazuk – írják a közleményben.