Bemutatókat és külföldi turnékat tervez a Magyar Zenés Színház az új évadban

 

Mária főhadnagy, Rigoletto, Rigócsőr királyfi – és sokan mások a Magyar Zenés Színház repertoárjában.

Szeptember 24-én mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt. A darabot Bozsó József rendezi, aki személyes indíttatásból írta színpadra a történetet Kocsák Tiborral 20 évvel ezelőtt. Az előadáshoz a díszleteket és a jelmezeket a Magyar Zenés Színház adja.

A darab kapcsán – amelyben a főszerepet a főszerepet Fejes Katica alakítja – Bozsó József elmondta: a zenés mesemusicalnek a szórakoztatáson túl tanító jellege is van. A rendező a kislányának mesélve álmodta meg a darabot, a kukac lányról, aki pillangó szeretne lenni, s elindul, hogy megszerezze a szárnyait, Az út folyamán sok barátot szerez, akik minden nehézség ellenére hozzásegítik nagy céljához. A történet végén pedig a konklúzió, barátokkal mindig eléred a célodat – tette hozzá az író. A darab a békéscsabai bemutatkozás után kéthetes amerikai turnéra indul 2019 március végén.

Új bemutatók és sikeres produkciók

A Magyar Zenés Színház azt is közölte, hogy még ősszel elkezdődnek Huszka Jenő: Mária főhadnagy című operettjének a próbái, amely a Budapesti Operettszínház, a Békéscsabai Jókai színház, a Veszprémi Petőfi Színház és a Magyar Zenés Színház együttműködésében valósul meg, tekintettel az 1848-49 szabadságharc 170. évfordulójára.

Bemutató: 2019. március 14. Békéscsaba, Jókai színház; szeptember 27. Veszprémi Petőfi Színház; 2020. március 15. Budapesti Operettszínház. Rendező: Seregi Zoltán.

Verdi Rigoletto című operája 2019 tavaszán debütál a Magyar Zenés Színházban. A darabot Oberfrank Pál rendezi.

Az évad új bemutatói mellett több produkciót tart repertoáron a színház. Így továbbra is láthatja a közönség Huszka Jenő eddig méltatlanul keveset játszott operettjét a Bob herceget, illetve a Bozsó-Kocsák szerzőpáros 2017-ben Veszprémben bemutatott mesemusicaljét, a Rigócsőr királyfit.

A Magyar Zenés Színház izraeli turnén vesz részt 2019 január 20. és február 8. között a Víg özvegy  operettel. 2019 májusában az izraeli és németországi sikerek után pedig több mexikói városban mutatja be a teátrum Johann Strauss Cigánybáró címűoperettjét.