Szulák Andrea valamikor a szabadtéri színpadok réme volt

 

A fesztiváligazgatók egy időben rettegtek tőle, mert ahol ő megjelent, mindig történt valami természeti "csapás". Ezen a hétvégén Siófokon kétszer is fellép a színésznő...

Szulák Andrea szeretne pihenni is a Balatonnál, de nyaranta általában dolgozni jár a tóhoz. Mostani hétvégéje is kifejezetten zsúfolt lesz: július 13-án új lemezét mutatja be Siófokon, 14-én pedig a budapesti Játékszín nyolc siófoki előadásának egyikében, a Kölcsönlakásban láthatják a nézők a Színpart 2018-as évadában, a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.

- Két egymást követő napon is fellép a hétvégén Siófokon: pénteken koncertet ad a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon az Így… országos turnéja keretében. Miben más ez korábbi műsoraihoz képest?
- 2017 novemberében volt egy nagy sikerű koncertem a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a tavaly készült lemezemet mutattam be – mondta Szulák Andrea. A címe az, hogy Így… , mert egy csomó, számomra nagyon fontos magyar popslágert dolgoztunk fel a zenésztársaimmal, amelyek annak idején úgy hangzottak, most pedig így. Ezen kívül persze a műsorban felcsendültek régebbi dalok, részletek kedves musicalszerepeimből, illetve néhány világsláger is. De a gerincét annak a koncertnek és a mostani siófokinak is - a lemez adja.

- Az is különlegessége a koncertnek, hogy szimfonikus zenekarral áll színpadra.
- A budapesti koncerthez képest természetesen kisebb zenekar lesz, de szeretnénk megtölteni ezt a gyönyörű színpadot zenével és zenészekkel.

- Ha már említette a helyszínt: a nyári, szabadtéri színpados előadásoknak sajátos hangulata van. Szereti ezeket a fellépéseket?
- Egy időben rettegtek a szabadtéri színpadok igazgatói tőlem, mert akárhányszor megjelentem, akár a környéken, akkor mindig őrült zivatarok keletkeztek. De ez már a múlté, úgyhogy bízom benne, hogy a természet most is kegyes lesz hozzánk a koncert és az előadás napján is. Egy nyári estének megvan a maga varázsa, teljesen mások a fények és a hangzás is az ilyen előadásokon, nem véletlenül szeretnek a művészek szabadtéren koncertezni vagy játszani.

Szulák Andrea

Szulák Andrea

- Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című darabjában a prűd gyerekkönyvírót, Miss Cookot játssza, amely, habár nem főszerep, de kiemelt jelentőségű a darabban. Örült a felkérésnek?
- Hosszú ideje játszom a Játékszínben, és minden egyes új felkérésnek nagyon örülök. Ráadásul olyan kollégákkal állhatok egy színpadon, akiket nagyon sokra tartok. Néhányan közülük jó barátaim is, mint például Erdélyi Tímea vagy Szabó Erika, és persze a fiúkat (Lengyel Tamás, Debreczeny Csaba, Molnár Áron és Klem Viktor) is nagyon kedvelem. A rendezővel, Kapitány Ivánnal pedig több évtizede ismerjük egymást, és többször is dolgoztunk már együtt, az egyik videóklipemet is ő rendezte.

- Hatalmas sikerrel játsszák a darabot. Mit gondol, miért töretlenül népszerű a majd ötvenéves Kölcsönlakás, amelyet a Játékszín modernizált verzióban vitt színre?
- A játszó személyek önfeledtsége miatt, illetve azért, mert igazi, jó értelemben vett komédiázás, ahogy ezt a darabot színpadra állította Kapitány Iván. A darab nem akar több lenni, mint ami, nincs semmi különösebb erkölcsi vagy lelki üzenete, abszolút könnyed kikapcsolódást jelent a nézőnek, és szerintem ezt mindenki nagyon sokra értékeli a mai világban. A Kölcsönlakás mindenkinek felüdülés.