Új bemutatók, színes programok a József Attila Színház őszi évadában

 

Musicallel, zenés vígjátékkal és szerelmes históriákkal készül a József Attila Színház az őszi évadra – mondta el Nemcsák Károly, a színház igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az igazgató megjegyezte, a színházba járás egyre népszerűbb, 2017-ben 109 ezer nézőt fogadtak, mégis a színházi világ problémával néz szembe, mivel az előadások egyre inkább a bulvár-vígjáték műfaja felé fordulnak. A szórakoztatás nem feltétlenül merül ki a vígjátékban, de igény leginkább erre mutatkozik – tette hozzá Nemcsák Károly. Mint elmondta, a következő évadra hat nagyszínpadi, egy stúdió- és egy beavató színházi bemutatóval készülnek.

Az évadot Dennis Martin német zeneszerző A pápanő című musicaljével kezdik, amelyet Hargitai Iván állít színpadra, októberben pedig Csiszár Imre rendezésében Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének színpadi változatával folytatódik a bemutatók sora.

Decemberben Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című regényének színpadi adaptációját tűzik műsorra Szente Vajk rendezésében. Az évad második fele Gerhart Hauptmann Naplemente előtt című érzelmes darabjával kezdődik, amely Verebes István rendezésében kerül színpadra. Emellett Sárkányölő Krisztián címmel új gyerekdarabot is bemutatnak, az előadást az előcsarnokban állítják színre, mivel azt szeretnénk, hogy a nézők aktívan részt vegyenek az előadásban – fűzte hozzá.

Kiemelte: a beavató színházi programsorozatuk a Tartuffe című Molière-darabbal bővül, amely egy interaktív és informatív, főként fiataloknak szóló előadás lesz.