Nemzetközi elismerés a magyar rendezőnek

 

Idén Bodó Viktor színházi rendező érdemelte ki a Nemzetközi Színházi Intézet díját.

Idén Bodó Viktor veheti át a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Német Központjának díját. Az ITI központja 1985 óta ad át évente elismerést olyan színházi alkotónak, akinek a művei nemzetközi érdeklődésre tartanak számot.

Bodó Viktor rendező az Egy őrült naplója című színdarab próbáján a szegedi Régi Zsinagógában 2016. július 21-én. Nyikolaj Vasziljevics Gogol művének színpadi adaptációját július 22-én mutatják be a Thealter fesztivál nyitóelőadásaként a Katona József Színház, a FÜGE, az Orlai Produkciós Iroda és a Maszk Egyesület együttműködésében. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Bodó Viktor rendező az Egy őrült naplója című színdarab próbáján a szegedi Régi Zsinagógában 2016. július 21-én.  (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Az utóbbi évtizedben Graz, Köln, Mainz, Heidelberg, Basel és Hamburg színházaiban készített számos előadást, jelenleg is Németországban dolgozik. Magyarországon lehetőségek híján ritkán rendezm legutóbb az Átriumban mutatták be A Krakken művelet című előadást; ebben az évadban ez az egyetlen hazai produkciója.