Ünnepi programkínálat a veszprémi Pannon Várszínházban

 

A kulturális intézmény a családokat megszólító előadásokkal várja a nézőket az ünnepi időszakban – közölte szerdai, veszprémi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Vándorfi László elmondta, hogy a Téli ünnepi esték című rendezvénysorozat december 10. és január 13. között várja a nézőket. Kifejtette: elsőként a vasárnapi matinésorozat előadását, a Fehérlófia című zenés mesejátékot láthatják az érdeklődők december 10-én a veszprémi Hangvillában.

Szálinger Balázs Fehérlófia című mesejátékának 2013. március 7-i próbája a Budapest Bábszínházban – képünk illusztráció (MTI Fotó: Kallos Bea)

Szálinger Balázs Fehérlófia című mesejátékának 2013. március 7-i próbája a Budapest Bábszínházban – képünk illusztráció (MTI Fotó: Kallos Bea)

Hozzátette: a két ünnep közötti időszakban többször is látható majd a Molnár Ferenc regénye nyomán készült, Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című zenés játéka. Az előadás december 26-án Százhalombattán, 27-én Veszprémben, 29-én az inotai Retro Színházban látható majd.

Vándorfi László közölte: századik előadásához érkezett a 10 esztendeje műsoron lévő musical, A padlás, melyet december 30-án láthatnak a nézők Veszprémben. Az előadás érdekessége, hogy egy évtizede változatlan szereposztással látható. Az év utolsó napján Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor, Mágnás Miska című operettje szerepel a kínálatban, 2018. január 13-án pedig Máté Péter, S. Nagy István Egy darabot a szívemből című musicaljét láthatják az érdeklődők.

A december eleji programokról szólva az igazgató elmondta, hogy a hónap második napján Békeffi István-Stella Adorján Janika című vígjátékát tűzik műsorra, amelynek ünnepi aktualitást ad, hogy karácsony este játszódik. December 4-én tartják Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művének olvasópróbáját.