Baleset

Szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó, több kilométeres a torlódás az autópályán

Makovecz munkái a magyar építészet világhírét is építették

A sárospataki művelődés ház, amit szintén Makovecz Imre építész tervezett (Fotó: MTI/Kürti Ákos)
Makovecz Imre tervei alapján készült a Művelődés Háza Sárospatakon (Fotó: MTI/Kozma István)
A Makovecz Imre tervei alapján felújított Karikás Frigyes Gimnázium és Postaforgalmi Szakközépiskola épülete Fonyódon (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)
A Makovecz Imre által tervezett Mogyoró-hegyi Erdei Művelődési Ház (Fotó: MTI/Asztalos Zoltán)
A Makovecz Imre tervezte paksi Szentlélek-templom homlokzata (Fotó: MTI/Gottvald Károly)
A Makovecz Imre tervezte paksi Szentlélek-templom hátsó homlokzata (Fotó: MTI/Gottvald Károly)
Makovecz Imre tervei alapján elkészült a siófoki evangélikus templom, az Oulu parkban. A templomot a különleges alakja miatt Krisztus hajójaként is emlegetik (Fotó: MTI/Arany Gábor)
Az ország egyik legszebb római katolikus plébániája Jászapátiban. A nagyrészt a hívők anyagi támogatásával felépített, 1760 négyzetméter alapterületű épületet Makovecz Imre tervezte (Fotó: MTI/H. Szabó Sándor)
Az Árpád vezér Gimnázium épülete Sárospatakon (Fotó: MTI/Kozma István)
Makovecz Imre tervei alapján elkészült faluház. A szép és érdekes ház a két sokat szenvedett nép együttélését fejezi ki, az egyik torony a madéfalvi, a másik a németek építette kakasdi templom mása (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)
Szigetvár, kulturális centrum (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)
Szigetvár – a Vigadó névre keresztelt kulturális centrum (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)
A mogyoródi Somlyó-hegyen, a Forma–1-es pálya szomszédságában millenniumi Szent László-kilátó és -kápolna épült (Fotó: MTI/H. Szabó Sándor)
Eger mintegy 50 ezer négyzetméter területen fekvő fürdője. A képen: a Makovecz Imre építész által tervezett uszoda (Fotó: MTI/H. Szabó Sándor)
A szlovéniai Lendva új művelődési háza, amelyet Makovecz Imre építész tervezett. A 444 főt befogadó kultúrközpont színháztermében előadásokat, szimpóziumokat, fesztiválokat rendeznek (Fotó: MTI/Czika László)
Az ezer székely leány napja ünnepséget tartják a székelyföldi Csíksomlyón, melyet minden évben július első szombatján rendeznek meg (Fotó: MTI/Haáz Sándor)
A Végardó fürdő bejárata, melyet Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, Sárospatak díszpolgára tervezett (Fotó: MTI/Vajda János)
A Makovecz Imre tervezte makói fürdő a Kossuth-díjas építész egyik legnagyobb és legutolsó műve (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)
A Makovecz Imre tervezte új makói fürdő, a Hagymatikum épülete. A 2011 szeptemberében elhunyt Kossuth-díjas művész egyik utolsó és legnagyobb munkája (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)