Különleges műsorral készül az M5 a Múzeumok éjszakájára

 

Mintegy 400 intézmény csaknem 2000 programmal várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, június 22-én. Az eseménybe megannyi város kulturális központja is bekapcsolódik, a kiemelt helyszín pedig idén Szombathely lesz – közölte az M5 Híradó.

„Közép-Európa legnagyobb, legjelentősebb, legtöbb embert megmozgató muzeális élménye” – így emlegetik a Múzeumok éjszakáját, amelyet idén 17. alkalommal rendeznek meg. Június 22-ről 23-ra virradólag a múzeumok koncertekkel, interaktív eseményekkel és tárlatvezetésekkel várják a látogatókat.

A Múzeumok éjszakájának kiemelt helyszíne 2019-ben Szombathely lesz. A város nyolc intézménnyel kapcsolódik be az eseménybe. Mindenhol valamilyen formában reflektálnak az idei rendezvény két központi tematikájára: az utazásra és a digitalizációra.

Az esemény kiemelt médiapartnere az M5, amely egy élő kultúrshow-val várja majd a nézőket.

Egy új műfajt próbálunk ki, az esti szórakoztató műsort. Élő műsorfolyammal jelentkezünk majd június 22-én este tíztől egészen éjfélig. A bázisunk a Szépművészeti Múzeumban lesz, és több helyszínre is kikapcsolunk. Nemcsak Budapesten látogatunk el a múzeumokba, hanem elmegyünk Kecskemétre, Egerbe és Szombathelyre is – mondta Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója.

Június 22-én mintegy 400 intézmény csaknem 2000 programmal várja a múzeumlátogatókat. A látogatószámot tekintve is ez az ország legnépszerűbb kulturális programja, melyre tavaly összesen 400 ezer belépést regisztráltak a résztvevő intézmények.