Pierre Cardin-retrospektív tárlat nyílt New Yorkban

 

Nagyszabású retrospektív kiállítást szentel Pierre Cardin francia divattervező munkásságának a New York-i Brooklyn Museum.

A Pierre Cardin: Future Fashion című tárlat júliusban, a Holdra szállás 50. évfordulóján nyílik, tekintettel arra, hogy a francia sztárdizájner a futurista formák úttörőjének számít, rajong az űr- és a jövőkutatásért.

A július 20-án nyíló és január 5-ig tartó kiállításon több mint 170 tárgyat mutatnak az 1950-es évektől napjainkig, ruhákon kívül kiegészítőket, fotókat és videókat is, csupa olyasmit, ami bemutatja, milyen nagy hatást gyakorolt Cardin művészete a divatra és a formatervezésre.

Előremutató divatszemlélete és vállalatvezetési stílusa egyre újabb irányzatokat és munkamódszereket eredményezett, Pierre Cardin nemzedékének egyik legbefolyásosabb tervezője lett – mondta róla Anne Pasternak, a brooklyni múzeum igazgatója. Cardin előszeretettel választ különleges környezetet bemutatóihoz, így történt ez 2018-ban is, Kínában:

A francia Riviérán élő, 96 éves Pierre Cardin jelenleg is aktív, még mindig ő felügyeli a nevét viselő divatház alkotóközösségeinek munkáját. Az 1887-ben megnyílt Brooklyn Museum a második legnagyobb kiállítóhely New Yorkban.