Izgalmas alkotásokkal zárult az M5 Ady és Én pályázata

 

Nagyszámú jelentkezéssel és izgalmas alkotásokkal zárult az M5 Ady és Én alkotói pályázata. A közönségszavazás során több mint huszonegyezren voksoltak a nekik legjobban tetsző művekre, és a zsűri tagjai: Tóth Krisztina költő, E. Csorba Csilla muzeológus és Őze Áron színművész sem voltak könnyű helyzetben a végső döntéseknél.

A felhívásra jelentkezők számának növekedésével a díjazottak köre is bővült, a nyertesek névsora pedig így alakult: lírai műfajban Gerencsér Anna – Budán járt a tél című verse végzett az első helyen, amelyet a Fák alatt zenekar megzenésít. Gráf László Ady és Én – Ördög Ferenc tanár úr emlékére, Durucz Istvánné Makláry Magdolna Diák, írj magyar éneket… és Kelecsényi Erzsébet Útjelzők című műve lett a legjobb esszé, így nekik lehetőségük van részt venni a Magyar Írószövetség városnéző irodalmi hajóútján.

Reischl Krisztián – Valaki című videója lett a kategória győztese, ezáltal kulisszajárást és négy darab jegyet nyert a Nemzeti Színházba. A kép kategória első helyezettje Duba Richárd lett Sorsom című fotójával, ezáltal Ady-emléksétán vehet részt a Petőfi Irodalmi Múzeum felajánlásából és E. Csorba Csilla Ady – a portrévá lett arc című kötetét kapta. Murvai György különdíjat kapott Főhajtás című művéért, Major Gábor pedig közönségdíjas lett Utoljára című alkotásáért.

Az M5 szerkesztősége gratulál a nyerteseknek és nagyon boldog, hogy több mint 310-en ragadtak tollat vagy kamerát, hogy megmutassák, számukra mit jelent Ady Endre. A felhívásra számos olyan irodalmi mű, kép és a videó érkezett, amelyet érdemes megnézni és elolvasni.

Az eredményhirdetés teljes adása visszanézhető a Médiaklikk oldalon.