Kiállítás nyílt az írószövetség székházánál

 

A magyar széppróza napját 81 magyarországi és határon túli településen ünnepelték meg. A februári eseménysorozat legemlékezetesebb pillanataiból nyílt kiállítás az írószövetség székháza előtt.

Új kültéri kiállítás nyílt a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházánál, Budapesten. A tárlat a februárban első alkalommal megrendezett magyar széppróza napja emlékezetes pillanataiból nyújt ízelítőt írásban és képekben.

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére és irányításával, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával Jókai Mór február 18-i születésnapjához kapcsolódva ünnepelték meg a magyar széppróza napját összesen 81 magyarországi és határon túli településen.

A Magyar Írószövetség Bajza utcai székháza. Fotó: MTI/Czimbal Gyula

A kép illusztráció: a Magyar Írószövetség Bajza utcai székháza (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

Az alkalomhoz 63 irodalmi-kulturális szervezet és könyvtár csatlakozott, amelyek február 12. és 23. között több mint százötven rendezvénnyel, például könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, rendhagyó irodalomórákkal, irodalmi sétákkal várták a közönséget 152 kortárs prózaíró és irodalomtörténész, és csaknem százharminc közreműködő – színművész, zenész, tanár, könyvtáros, író – szereplésével.

A kiállítás 2019 áprilisáig tekinthető meg a Magyar Írószövetség székházának kerítésén.