Virtuális képeslappal készül Magyarország a londoni biennálén

 

Csók Budapesten – ezzel az installációval mutatkozott be Magyarország a londoni design biennálén. A pavilonban pillanatok alatt Budapesten érezheti magát a látogató, az elkészült virtuális képeslapot pedig bárkinek elküldhetik. A londoni kiállítás idei mottója az „Érzelmes Államok”. Összesen 40 ország vesz részt rajta.

A most nyíló londoni design kiállításon bárki készíthet egy képet magáról háttérben a Parlamenttel. A Kiss in Budapest elnevezésű magyar pavilon a digitális kultúra és az emberi érzelmek közötti kapcsolatot mutatja be – közölte az M1 Híradója.

A párok az installációba két oldalról léphetnek be, ahol a szenzorokkal, LED kijelzőkkel és kamerákkal felszerelt épület felismeri a pillanatot, amikor megölelik egymást. A kint tartózkodók a párokat egy nagyméretű LED kijelzőn figyelhetik, ahogy találkoznak egymással Budapest legismertebb vagy éppen legromantikusabb látnivalói előtt. Az eredmény pedig egy virtuális képeslap, amelyet elküldhetnek maguknak a magyar fővárossal a háttérben.

Az installációt tervező csapatot a növekvő társadalmi elidegenedés, az érintés hiánya, valamint az emberi kapcsolatokban jelenlévő intimitás inspirálta.

A szeptember 23-ig tartó London Design Biennalén 40 ország kiállítói mutatkoznak be. A magyar installáció célja, hogy a látogatók kedvet kapjanak egy magyarországi utazáshoz.