Falfestésre írt ki pályázatot a MÁV

 

A múlt év sikerére tekintettel ismét meghirdeti aluljárófestő pályázatát a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Idén a korábbinál szélesebb alkotói kört szólít meg a vasúttársaság; az öt vidéki és egy budapesti helyszínt érintő programba 12. életévét betöltött egyéni és csoportos alkotók jelentkezését várják.

„Színezd újra! Alkotói Napok 2018.” címmel a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. ismét pályázatot hirdet a tulajdonában, kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók falfestésére.

A vasúttársaság honlapján közzétett pályázati felhívás szerint hat helyszínen (Budapest Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác-Alsóváros és Vecsés) kijelölt vasúti gyalogos aluljáró mintegy 800 négyzetméteres felületét szépíthetik meg azok a 12 és 100+ év közötti egyéni vagy csoportos jelentkezők, akik 2018. szeptember 26-án éjfélig elkészítik és benyújtják a kijelölt helyszínek valamelyikére elképzelt alkotásuk látványtervét.

Aluljárófestés Kőbányán (Fotó: MÁV)

Aluljárófestés Kőbányán (Fotó: MÁV)

 

A pályázatra egyéni alkotók vagy legfeljebb 15 fős csoportok jelentkezhetnek. Pályázni legfeljebb két, színsémákból és mintázatból álló látványtervvel lehet.  Az A4-es méretű elkészített, méretezett látványtervet a vasúttársaság honlapjáról letölthető dokumentumokkal együtt kell digitalizált változatban az aluljarofestes@mav.hu e-mail címre elküldeni.

A beérkezett pályaműveket a MÁV Zrt. azok megítélése szerint értékeli, hogy alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására. A MÁV minél több alkotó részére szeretné lehetővé tenni elképzeléseik megvalósítását, ezért a beérkezett pályaművek rangsorolását követően a kivitelezést az alkotások összhatásának figyelembe vételével az egyes helyszíneken rendelkezésre álló falfelületre engedélyezi.

Az engedélyezett terveket október 1. és november 30. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a győztes jelentkezők. A festéshez szükséges eszközöket (alapszínek, ecset, vödör, fólia, stb.) a MÁV biztosítja. A megvalósításra érdemes pályaművek felfestésére a vasúttársaság meghívja a sajtó képviselőit is, hogy a közvélemény minél szélesebb körben ismerhesse meg az alkotásokat.

A meghirdetett pályázat célja a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazó közönség számára.  A vasúttársaság reméli, hogy az alkotásokkal borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a falfestményeket mindenki tiszteletben tartja– közölte a MÁV.

A pályázati kiírás és további információ elérhető a vasúttársaság honlapján https://www.mavcsoport.hu/aluljarofestes, illetve az aluljarofestes@mav.hu e-mail címen.