Ingyenenesen látogatható a Szépművészeti Múzeum Román csarnoka

 

A rekonstrukció alatt levő Szépművészeti Múzeum Román csarnoka néhány napig nyitva áll a nagyközönség előtt.

A több mint három évig tartó rekonstrukciós munkálatok után ez év októberében nyílik meg újra a Szépművészeti Múzeum. Az intézménynek nemcsak az épülete újul meg, hanem a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményével való újraegyesítésnek köszönhetően, új koncepció alapján létrehozott állandó kiállításokkal várja majd a látogatókat.

Budapest, 2018. február 12.A Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnoka 2018. február 12-én. Több mint hetven év után először lesz látható a múzeum felújított Román csarnoka, amelyet március 15-től húsvétig ingyenesen megtekinthet a közönség.MTI Fotó: Mónus Márton

A Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnoka (MTI-fotó: Mónus Márton)

A múzeum a Liget Budapest projekt keretében felújított Román csarnoka azonban néhány napra most megnyitja kapuit az érdeklődő látogatók előtt. Március 15. és április 2. között ingyenesen lesz látogatható a múzeum ezen része.

A szervezők felhívják a vendégek figyelmét, hogy ezeken a napokon nem terveznek vezetést, s miután a csarnok befogadóképessége korlátozott, előfordulhat, hogy a bejutásra az épületen kívül kell várakozni.