Márciusban is irány Eger!

 

Jobbnál jobb programokkal, finom italokkal és ételekkel, igényes szállásokkal várja márciusban Eger a szórakozni, kikapcsolódni vágyó látogatókat.

Március 16-17. között rendezik meg, idén már 10. éve Egerben, az Agria Parkban a Pálinka Fesztivált. A jubileumi alkalomra fergeteges „születésnapi pálinkázással” készülnek a szervezők. Hazánk gasztronómiájának egyik fontos része a gyümölcspálinka, amelyet nem véletlenül választottak a hungarikumok sorába. A fesztiválon országosan ismert pálinkafőzdék, street food ételek, családi programok és élő koncertek várnak minden érdeklődőre. Ez a rendezvény szolgál most már évek óta a legújabb ízvilág és a díjnyertes italok bemutatkozására. A pálinkák mellett a fesztiválon természetesen a borok is szerepet kapnak. És hogy a hungarikumok jobban csússzanak koncertekkel, különleges színpadi produkciókkal is készülnek a rendezők.

Pálinkát tölt egy résztvevő a nemzetközi böllérversenyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron 2013. január 18-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Képünk illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila

Március idusán egy másik rendezvény is kezdetét veszi a Heves megyei városban. Az Egri Csillag új évjáratának hagyományos fellövésétől az Egri Csillag Weekend rendezvényig tart, vagyis március 15-től május 1-ig az idei Egri Tavaszi Fesztivál, amelynek mottója is kapcsolódik ehhez: „Csillagtól Csillagig”. A közel másfél hónap alatt számos színes előadás, kiállítás, koncert, produkció, film, zene, tánc, színház és képzőművészeti program zajlik a városban, miközben az utcákon, a tereken, a bevásárlóközpontokban lépten-nyomon fesztiválhangulatba és rögtönzött fesztivál előadásokba botlik az érdeklődő. A fellépők között pedig olyan nevekkel találkozhatunk, mint a Honeybeast, a Csík zenekar vagy a Deák Bill Blues Band. A megnyitón pedig a hagyományos borkóstoló után Tóth Vera akusztik koncertjét hallhatják a résztvevők.

Ha pedig a pálinkakóstolásba és a színes forgatagba belefáradt az utazó szívesen pihenné ki fáradalmait e történelmi város falai között, nincs megfelelőbb hely erre, mint az Erla Villa. Egy olyan wellness hotel Eger történelmi belvárosában, ahol az elegancia a minőséggel találkozik. A Villa 10 különleges hangulatú, gondosan megtervezett és egyedien berendezett lakosztállyal rendelkezik, amelyek dizájnját a modern és a barokk stílus ötvözete jellemzi. Varró Zoltán belsőépítész munkája egy igazán egyedire szabott butique hotel, ahol a szolgáltatásokat a vendégek igényeire szabták. A szálloda kifejezetten felnőttek részére kínál élményt és bőséges programot, 14 év alatti kiskorúakat nem fogadnak.