Magyar győztese is van a nemzetközi képregényversenynek

 

Magyar díjazottja is van a Kassán megrendezett nemzetközi képregényversenynek. Egy magyar fiatalember a legjobb grafika díját vihette haza.

Koska Zoltán albertirsai művész képregénye egy betolakodókkal teli távoli városban zajlik, ahol egy helyi kisfiú küzd az életben maradásért. De nem csak a történet ragad magával – a zsűri a képi megvalósítást is nagyra értékelte.

A grafikája nagyon modern, újszerű volt, érdekes, szemet gyönyörködtető. Nagyon jól ellensúlyozta a mai kommersz hullámot. Nagyon jó, érdekes, valami újszerűt mutatott – mondta Niczky Egon zsűritag.

A versenyen a grafikai munka mellett értékelték a történetet, illetve a legjobb képregény magazint. A fődíjat a cseh Lukász Komárek kapta. A legjobbnak ítélt képregény főhőse egy reménytelenül udvarló fiatalember, az alkotás üzenete a szerző szerint pedig az, hogy ne nagy dolgokat várjunk egymástól, hanem szenteljünk kicsit több figyelmet a másiknak.

A nemzetközi képregényverseny célja az volt, hogy bemutassák az egyelőre kiaknázatlan konceptuális képzőművészeti műfajnak az egyediségét és a kreatív iparművészetben, illetve média-artban vállalt fontos szerepét. A kassai Kaszárnya Kultúrparkban található kiállítás február 25-ig látogatható.

Kapcsolódó tartalom