Polanski felesége felháborodott Tarantino filmje miatt

 

Roman Polanski felesége felháborodásának adott hangot pénteken a közösségi médiában amiatt, hogy Quentin Tarantino nem konzultált férjével a cannes-i filmfesztiválon bemutatott Volt egyszer egy Hollywood című filmjéről, amelyben Polanski 1969-ben brutálisan meggyilkolt feleségének, Sharon Tate-nek az alakja is feltűnik.

Emmanuelle Seigner francia színésznő az Instagramon közzétett posztjában azzal vádolta Tarantinót, hogy „felhasználta valaki tragikus életét, átgyalogolva rajta”.

Brad Pitt és Leonardo DiCaprio amerikai színész, Quentin Tarantino amerikai rendező és Margot Robbie ausztrál színésznő (b-j) a Volt egyszer egy Hollywood című versenyfilm alkotóinak fotózásán a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 22-én. (Fotó: MTI/EPA/John Phillips)

Sharon Tate nyolc hónapos terhes volt, amikor a Mason-szekta tagjai meggyilkolták 1969-ben. Posztjában Seigner arról írt, hogy nem a filmet bírálja. „Csupán azt mondom, nem zavarta őket (Hollywoodban), hogy egy olyan filmet csináljanak, amely Romanról és tragikus történetéről szól, miközben kitaszították őt maguk közül” – írta Seigner.

Roman Polanski 1978-ban Franciaországba menekült, amikor egy amerikai bíróság bűnösnek találta egy 13 éves lány megerőszakolásában. Polanskit 2003-ban Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia A zongorista című filmjéért, ám azt soha nem vehette át, mert az Egyesült Államokban elfogató parancs van érvényben ellene. A filmakadémia a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo mozgalom hatására megvonta Polanski tagságát.

Tarantino filmje Brad Pitt és Leonardo DiCaprio főszereplésével 1969-ben Los Angelesben játszódik, és megjelenik benne Polanski és akkori felesége, Sharon Tate, akit Margot Robbie ausztrál színésznő alakít. A film az egyik legesélyesebb a filmfesztivál fődíjára, amelyet szombaton ítélnek oda.

Tarantino állítólag konzultált Tate testvérével, Debra Tate-tel a film forgatásának kezdete előtt, és a cannes-i bemutatón arról beszélt, hogy vissza akarta hozni Tate elfeledetett tehetségét.

Az 52 éves Seigner, aki Polanski két gyerekének anyja, az Oscar-díjra jelölt Szkafander és pillangó című filmből közismert. Miközben Polanski tartózkodik a nyilvánosságtól, a színésznő gyakran emeli fel hangját férje védelmében.