Minden eddigi bevételi rekordot megdöntött a Bosszúállók: Végjáték

 

Minden korábbi rekordot megdöntött 1,2 milliárd dolláros globális bevétellel első hétvégéjén a Bosszúállók: Végjáték című szuperhősfilm – jelentette be a forgalmazó Walt Disney Co.

A produkcióra, amely 22 Marvel-szuperhősfilm végére tesz pontot, hazai piacán, az Egyesült Államokban és Kanadában 350 millió dollár értékben váltottak jegyet, messze felülmúlva a legvakmerőbb várakozásokat is.

A korábbi észak-amerikai nyitó hétvégi bevételi rekordot a tavaly bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború tartotta 257,7 millió dollárral, a Végjáték induló bevételét 260-300 millió dollár közöttire becsülték.

A külföldi, 640,5 millió dolláros bevétel is jóval magasabb minden eddiginél. A Bosszúállók: Végjáték 330,5 millió dollárral nyitó hétvégi rekordot döntött a világ második legnagyobb mozis piacán, Kínában is.

A nagy érdeklődésre tekintettel a fantasy-sci-fit minden korábbinál több, összesen 4662 teremben kezdték forgalmazni Észak-Amerikában, a jegyeladások már elővételben rekordot döntöttek. Egyes amerikai mozik nonstop vetítették a filmet a hétvégén.

A Bosszúállók: Végjátékban a közönség olyan közkedvelt szuperhősökkel találkozhat, mint Vasember, Thor és Fekete özvegy. A film a tavaly bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború történetét folytatja, amelynek végén számos Marvel-hős vált porrá. A Végjátékban a túlélők a szupergonosz Thanos életére törnek. Főszereplői között vannak Robert Downey Jr., Chris Hemsworth és Scarlett Johansson.

A csaknem háromórás film ragyogó kritikákat is kapott, a véleményeket összegző Rotten Tomatoes honlapon 97 százalékos a pozitív tetszési indexe.

A nagy amerikai stúdiók egyetlen más komolyabb produkciót sem dobtak piacra a Végjáték uralta hétvégén és a hétvégi kasszasikerlista második helyén is egy szuperhősfilm, az immár nyolcadik hete játszott Marvel Kapitány végzett 8,1 millió dolláros jegyeladással. Dobogós lett még A gyászoló asszony átka című természetfeletti horrorthriller, amelyre 7,5 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban.