Újabb Tintin-filmen dolgozik Steven Spielberg és Peter Jackson

 

A képregényhős Tintin és kutyája, Milu hamarosan visszatér a filmvászonra, kalandjaikról újabb filmet készít Steven Spielberg és Peter Jackson.

A tervezett produkciókról Benoit Mouchart, a Casterman képregénykiadó vezetője számolt be a francia médiának. Spielberg és Jackson ezúttal helyet cserél: az első Tintin-filmet Spielberg rendezte és Jackson volt a producer, a folytatást azonban Jackson rendezi és Spielberg vállalja a produceri teendőket – fűzte hozzá Mouchart.

Jackson az év végén egy interjúban már beszélt a Tintin-filmről, és arról is, hogy a képregényhős kalandjai közül szabadon válogat majd a film forgatókönyvéhez.

Los Angeles, 2012. január 16. Steven SPIELBERG amerikai rendező a legjobb egész estés animációs filmért járó díjat fogja a 69. alkalommal odaítélt Arany Glóbusz-díjak (Golden Globe) átadási ünnepségén Los Angelesben 2012. január 15-én. Spielberg a Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin) című filmjéért részesült az elismerésben. (MTI/EPA/Paul Buck)

Steven Spielberg amerikai rendező a legjobb egész estés animációs filmért járó díjat fogja a 69. alkalommal odaítélt Arany Glóbusz-díjak (Golden Globe) átadási ünnepségén Los Angelesben 2012. január 15-én. Spielberg a Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin) című filmjéért részesült az elismerésben. (Fotó: MTI/EPA/Paul Buck)

Mouchart azt is bejelentette, hogy rövidesen egy új Tintin-képregényalbum is megjelenik Tim et le Thermo-Zéro címmel. A történet már kész, a képek színezése azonban még folyik – mondta.

Az első Tintin képregény 1929. január 10-én jelent meg a Le Vingtieme Siecle belga napilap gyerekmellékletében. Alkotója, a belga Hergé a hetvenes évek közepéig 23 albumot készített az utazó riporter és foxija kalandjairól. A képregények nyomán számos feldolgozás született, tévésorozatban és filmen is tovább élt. Spielbergék animációs technikával készített Tintin kalandjai című filmjét 2011-ben mutatták be világszerte.