Magyar rendező a luxembourgi filmfesztivál zsűrielnöke

 

Fliegauf Benedek rendező, forgatókönyvíró, producer lesz a csütörtökön kezdődő, két és fél héten át tartó luxembourgi CineEast Fesztivál zsűrielnöke. A közép- és kelet-európai filmtermés legjavát bemutató fesztivál programjában öt magyar és magyar koprodukciós alkotás szerepel.

Az évente több mint tízezer látogatót vonzó filmes seregszemlét moost először nyitja meg magyar mozi.

A Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs akció-thrillert csütörtök este vetítik a rendező jelenlétében. Az animációt Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész és Ezüst Medve-díjas rendező készítette, írta és a látványvilágot is ő álmodta meg.

Ruben Brandt, a gyűjtő

Ruben Brandt, a gyűjtő

A fesztiválon vetítik Szabó Iván és Vranik Roland Az állampolgár című 2016-os filmjét. Látható lesz Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje, a programban szerepel Nagypál Orsi Nyitva című 2018-ban készített romantikus komédiája és látható lesz Révész Bálint Nagyi Projekt című magyar-angol koprodukcióban készült dokumentumfilmje.

Budapest, 2017. április 12.Az Anna szerepét alakító Szamosi Zsófia és Gárdos Márkó egy jelenetben Szilágyi Zsófia rendező Egy nap című filmjének forgatásán a főváros XI. kerületében 2017. március 29-én. A film a Magyar Nemzeti Filmalap első egész estés mozifilmjeinek támogatására kiírt Inkubátor Program keretében nyert támogatást.MTI Fotó: Kallos Bea

Jelenet Szilágyi Zsófi Egy nap című filmjéből ,  Anna szerepében Szamosi Zsófia  (Fotó: MTI/ Kallos Bea)

Bemutatják továbbá Raúl de la Fuente és Damian Nenow Another Day of Life című, a magyar mellett lengyel, spanyol, belga és német koprodukcióban készült, a cannes-i filmfesztiválon is vetített, idén készült háborús kaland-animációját is.

A fesztiválon, a versenyprogramon kívül levetítik Fliegauf Benedek Csak a szél című 2011-ben magyar, német és francia koprodukcióban készült filmdrámáját.