Sötétedés után érkezik a Völgymozi

 

Ritkán látott magyar filmeket, korabeli filmhíradókat, reklámfilmeket és a legújabb sikerfilmeket is láthatja a közönség a Művészetek Völgyében - immár két helyszínen is.

Magyar filmklasszikusokat, ritkaságokat és közönségkedvenceket is vetítenek a pénteken kezdődő Művésztek Völgyében immár két helyszínen is.

A vigántpetendi Tókertben újdonságként debütál a fesztivál önálló kertmozija, a Cinema Hungary Völgymozi a Filmalap és a Művészetek Völgye közös szervezésében. Itt szombattól szombatig minden este kilenctől magyar filmek lesznek műsoron.

Brazilok_jelenetfoto (6)

Jelenetfotó a Brazilok című filmből

A közelmúlt filmsikerei közül látható lesz A Viszkis, a Brazilok, a Budapest Noir és az Aurora Borealis című legutóbbi Mészáros Márta-film is. A Filmarchívum gyűjteményéből ritkán vetített különlegességek közül Kovásznai György extravagáns Habfürdője, Xantus János Eszkimó asszony fázik című alkotása, Koltay Gábor István, a király című filmje és Jancsó Miklós Szörnyek évadja című parabolájának digitálisan felújított változatát is vetítik.

AViszkis_jelenetfoto (11)

A viszkis – jelenet Antal Nimród filmjéből

A kapolcsi Kastély-ban kilenc magyar mozifilm 16 milliméteres filmszalagról pereg, köztük Makk Károly, Keleti Márton, Ranódy László népszerű alkotásai. A kínálatban olyan ritkaságok is szerepelnek, mint Marton Endre Katonazene című filmje, Bara Margit, Básti Lajos és Kállai Ferenc főszereplésével.
Sötétedéskor Kapolcs főterén a szabadban is mozizhat a Művészetek völgye közönsége, itt korabeli reklámokat, filmhíradókat láthat a közönség.

Fényfestés az evangélikus templomon Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 22-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Képünk illusztráció: fényfestés az evangélikus templomon Kapolcson, a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017-ben (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A délutáni foglalkozásokon a gyerekeket rajzfilmekkel és interaktív programokkal várják a Filmarchívum munkatársai, a legfiatalabb korosztály tagjai pedig játékos formában ismerkedhetnek meg a celluloid filmek világával.