Havonta hat Képtolvajt kell lefülelni Budapesten

 

Az animációs akció-thriller szereplői mostantól úton-útfélen felbukkanhatnak. Csak járjunk nyitott szemmel!

Milorad Krstic Ezüst Medve díjas alkotó  Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációs akció-thrillere novemberben kerül a magyar mozikba. Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait, a képtolvajok lassan elárasztják Budapestet is – Ruben Brandt és bandája hamarosan a főváros legváratlanabb szegleteiből kacsint majd ránk. Július 1-jétől egy, a graffiti kultúrából kinőtt képzőművész hívja izgalmas városi sétára a nyitott szemmel járókat. Gerilla tevékenységének köszönhetően nyáron havonta 6 karakter jelenik majd meg a budapesti utcákon a Ruben Brandt, a gyűjtő-ből.

 

Mimi - a Rubens, a gyűjtő című egészestés animációs film szereplője

Mimi

Ruben és bandája a főváros legváratlanabb szegleteiből, egy-egy használaton kívüli kirakatból, fűzfalról, trafódoboz oldaláról, építkezési állványról vagy épp háztetőről kacsint majd ránk. Elsőként Mimit ismerheti majd meg a közönség, a talpraesett és csábító akrobatát, akit gyötrő szenvedélye, a kleptománia életveszélyes helyzetbe sodorja. Kénytelen Dr. Brandthoz segítségért fordulni és a világhírű pszichológusnak is jól jön Mimi segítsége. Júliusban felbukkan majd Mike Kowalski, a filmrelikviákat szenvedéllyel gyűjtő sármos, világhírű magándetektív, aki az eltűnt műkincsek nyomába szegődik a biztosítótársaságok megbízásából, ám a helyzetet megnehezíti, hogy beleszeret a gyönyörű Mimibe. Végül a beszédkényszeres Bye-Bye Joe-t, Ruben egyik legközvetlenebb betegét is megfesti Budha Tomi, a nyár további részében pedig további filmbéli karakterekkel, összesen 18 rajzzal találkozhatnak majd a járókelők.

Kowalski

Kowalski

Az egyedi látványvilágú akció-thrillerben az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A film a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

Hailey - Ruben Brand, a gyűjtő című animációs film szereplője

Krstic kép- és formaalkotó művészetével emléket állít ikonikus művek, kameraállások, hangulatok és jelentéseik átdolgozásával, amin keresztül újra reflektorfénybe helyezi a filmművészet, az építészet, a dizájn és a képzőművészet meghatározó alkotóit.