Romantikus magyar vígjátékot forgatnak

 

Június végén kezdődik Orosz Dénes új filmjének forgatása, a Mimi című romantikus vígjátékban először játszik együtt Tenki Réka és Mészáros Béla

A film főhőse a filmkritikus Gergő (Mészáros Béla), aki, hogy boldoggá tegye unokamániás, súlyos szívbeteg édesanyja (Básti Juli) utolsó napjait, beviszi hozzá öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka) és azt hazudja, hogy a lány tőle vár gyereket. Ám az utolsó pillanatban új szív érkezik, a mamát megműtik, így Gergőnek és Sacinak nincs más választása, mint tovább játszani a szerelmespár szerepét – így foglalható össze a film története.

Tenki Réka színész a Budapest Noir című film sajtótájékoztatóján a Centrál Kávéházban 2016. január 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Tenki Réka színész a Budapest Noir című film sajtótájékoztatóján a Centrál Kávéházban 2016. január 20-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A további karaktereket mások mellett Rezes Judit, Mészáros Máté, Molnár Áron és Ónodi Eszter alakítják.
A közlemény szerint Budapest számtalan helyszínén forgat majd a stáb, köztük a Duna-parton, romkocsmákban és tetőteraszokon. Az operatőr ezúttal is Orosz Dénes állandó alkotótársa, Fillenz Ádám (Friss levegő, Poligamy, Pál Adrienn, Coming out) lesz. A forgatókönyvet Orosz Dénes és Várady Zsuzsi közösen jegyzi.

A Mimi a filmalap 349,85 millió forintos gyártási támogatásával az A20 produkciójában készül, producerei Tőzsér Attila, Ferenczy Gábor és Orosz Dénes.