Enyedi Ildikó: Én egy boldog ember vagyok

 

Nagy kaland és boldogság volt a Testről és lélekről című mozin dolgozni, és ami történt a filmmel, azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk – mondta Enyedi Ildikó, aki az Oscar-gála után nyilatkozott az M1-nek.

Az Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) című chilei alkotás kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben.

Sebastián Lelio drámája mellett Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve, valamint a Szeretet nélkül című orosz, A négyzet című svéd és a The Insult című libanoni film volt versenyben az elismerésért. Chilei film először nyert ebben a kategóriában.

Borbély Alexandra, Enyedi Ildikó és Mécs Mónika producer (EPA/Mike Nelson)

Magyarországnak ez volt a harmadik olyan éve, amikor volt magyar jelölés az Oscar-gálán, Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről ugyanis versenyben volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

„Szép volt, jó volt, nagyon nagy öröm volt. Jövünk a következő filmmel” – mondta Enyedi Ildikó Los Angelesben az M1 riporterének.

A filmrendező azt mondta, nagy kaland és boldogság volt dolgozni a Testről és lélekről című filmen, és mindaz, ami történt, azt bizonyítja, hogy jól dolgoztak.

Lassan összeáll következő filmje, amelyet Füst Milán: A feleségem története című regényéből készít; Enyedi Ildikó elmondta, már megvannak a producerek, összeállt a stáb nagy része is, és már helyszíneket keresnek.

Arról is beszélt, életében először készítettek számára ruhát, ám a rendezvény után tornacipőt húz, és táncolni megy.