Most mi jövünk: itt lehet szavazni a Legjobb magyar film díjra

 

A Fimakadémia tagjai titkos szavazáson már döntöttek arról, hogy melyik 5 alkotást és alkotót jelölik a 3. Magyar Filmdíjra, a nézők pedig mától adhatják le voksaikat.

A közönség idén is kiválaszthatja az idei Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül a kedvencét. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le, 2018. március 8-áig a http://filmhet.hu/votes/register linken. A legtöbb szavazatot elért alkotás kapja a Közönségdíjat a Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségén. A szavazók között 10 db páros belépőt sorsolunk a március 11-ei Magyar Filmdíj díjátadó ünnepségére a Vígszínházba.

4. Magyar Filmhét plakát

Öt kategóriában összesen 131 film versenyzett február 8-11. között a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett 4. Magyar Filmhéten a Corvin moziban. A seregszemlére az alkotók a 2017-ben Magyarországon mozi forgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették.

A Magyar Filmdíj hivatalos ünnepségét március 11-én a Vígszínházban tartják. Ott derül majd ki, hogy az Akadémia tagok titkos szavazása alapján kik kapják a 23 kategóriában kiosztandó Magyar Filmdíjat, és melyik film érdemli ki a Közönségdíjat.