Gasztronómiai és kulturális programok a tavaszi etyeki pikniken

 

Bor- és pezsgőkóstolókkal, sonkák, sajtok és édességek gazdag kínálatával, párlatokkal, kézművessörökkel, szörpökkel és kulturális programokkal várja a közönséget idén is a tavaszi Etyeki piknik, április 6–7-én.

A Gingalló Csokoládéműhelyben a csokoládékészítést lehet elsajátítani, a népi játszóterén állatsimogató lesz, az Aubergine teraszon a gasztronómiai ínyencségek kóstolója mellett szombaton az Ethno Sanzon ad koncertet, a Gombai pezsgőpincében tradicionális eljárással készült pezsgőket lehet kóstolni, a Rezeda teraszon pedig plasztikakiállítás lesz a szőlőben Dóra Emese, Plank Antal és Kecső Kristóf alkotásaiból.

(Fotó: Facebook.com/etyekipiknik)

Idén is érdekesnek ígérkezik az Etyeki piknik (Fotó: Facebook.com/etyekipiknik)

Az EtyekVin pincénél a helyi borok és grillezett ételek kóstolása mellett tavaszi asztaldíszeket lehet készíteni, a Dvorák vendégudvarnál a parasztudvar lakói, birkák, kecskék, libák, kacsák fogadják a látogatókat, a Debreczeni pincénél szabadtéri gyermek- és kézművesprogramok. Szombaton a Merry Go Round Duo, a Schwab’N’Roll zenekar, vasárnap pedig a Janota Zoltán és a Retro Moss Band ad koncertet.

A Rókusfalvy Birtokon főzőverseny, filmvetítés és szőlőtúra is lesz vezetett borkóstolóval, majd kávépörkölés és kávébemutató. Szombat este fellép a Brass on the Road, majd a Pure Mr G DJ ad koncertet, vasárnap Róka Szabolcs gyerekkoncerttel és a Babcsán Projekt szórakoztatja a közönséget.