Libadalom az etyeki Gasztrosétányon

 

Libaételeket, hozzá újborokat is kóstolhatnak azok, akik vasárnap Etyekre látogatnak. De számtalan más program is várja a Márton-napi kirándulókat.

Különféle libaételekkel, újbor kóstolással és kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket a Márton-nap alkalmából megrendezett Libadalom vasárnap az etyeki Gasztrosétányon – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Gyerekek libát kergetnek a szőlőtőkék között a Márton-napon rendezett Libadalom elnevezésű rendezvényen Etyeken 2017. november 11-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Képünkön a tavalyi Libadalom egyik libaterelgető gyerekprogramja  (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Rókusfalvy Pál főszervező elmondta: a közönség a Márton-napi Libadalomban több tucat olyan libaétel-különlegességet, ludaskását, pástétomokat és más ínyencségeket kóstolhat több mint 20 pincészetben, amelyek az év más időszakaiban nem igazán elérhetőek.
Márton-napra kierjednek az első tételek, ezért a pincészetek minden évben, így idén is arra készülnek, hogy ilyenkor már újborokat kóstoltatnak a látogatókkal – fűzte hozzá.

Rókusfalvy Pál kitért arra is: az egész napos program délelőtt libafuttató versennyel kezdődik, amelyen a gyerekek etyeki szőlőveszővel terelgethetik a szárnyasokat, majd pincetúra következik, ahol nem csupán bemutatják az újborokat, de a vendégek maguknak is palackozhatnak a kóstolt tételekből.