A Márton-napi borfesztivál a Gellértben sörrel kezdődik

 

A hagyományos Márton-napi borfesztivál nulladik napján a sör szerelmeseire is gondoltak a szervezők.

Mitől izgalmas a Gellért szálló borfesztiválja? Attól, hogy Budapest egyik legszebb szecessziós, a 20. század történelmét végig kísérő épületében, királyok, politikusok, filmsztárok kedvenc szállodájában rendezik meg.

Márton napi Borfesztivál a Gellért Szállodában

Egy ilyen épület már önmagában vonzó lehet, hogy bekukkantsunk egy Márton-napi újbor-liba kombóra, de ne siessünk annyira! Ugyanis nincs tán szerte hazánkban olyan újbor ünnepe, ami egy sörfesztivállal indul. Márpedig a Gellértben, a „nulladik napon” válogatott söröket kóstolhatunk, s csak másnap fordulunk rá az igazi borfesztiválra, mert ugye „sörre bor, mindenkor”. És miután 100 éves a Gellért, nem is lehet kevesebb borász, mint 100, s 11 borvidékről sorakoztatják fel boraikat. Emellett persze minőségi pálinkákból is lesz elég olyannyira, hogy a Gellért Márton-napi rendezvényére belépők korlátlan mennyiségben kóstolhatjuk a sört, bort, pálinkát. Persze érdemes megalapozni némi étellel is.

Iluusztráció: borospoharak

A Gellért szálló „saját fejlesztése” a Lakosztályétterem, amikor is az épület legszebb lakosztálya szűkkörű fine dining étteremmé válik, ahol ezúttal Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head séfje varázsolja el a közönséget.

Természetesen idén is lesz borvacsora, és a vasárnap nem múlhat el Márton-napi Sunday brunch nélkül.

Szóval ne gondoljuk, hogy egy egyszerű libatorra és borkóstolásra téved be az ember a patinás szálló épületébe. Lesz itt sok minden, csak győzzük szusszal.

Pénteken és szombaton „afterparti” zárja a napokat, az Anna and the Barbies, majd a Maszkura és a Tücsökraj zenéjével.