Murcifesztivál: hét helyszínen várják különleges menükkel és borokkal a vendégeket

 

A tavaszi balatonlellei fesztivál sikerén felbuzdulva már itt is a folytatás: október 20-án szombaton kiváló borokkal, különleges ételekkel hét helyszínen várják a gasztroturistákat.

Április közepén a balatonlellei Kishegyi Kortyok és Falatok névre keresztelt rendezvényen csaknem hatezren vettek részt. A Balatonlelle és Balatonboglár meghatározó éttermeseinek, borászainak, cukrászdáinak összefogásaként létrejött rendezvény sikere után nem volt kérdés a folytatás: október 20-án szombaton a lellei vállalkozók ismét birtokba veszik a Kishegyet.

Ahogy már megszokhattuk, a Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel és cukrászdákkal karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. Ezenkívül vezetett gyalogos és kerékpártúrát, kézművesvásárt, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. Este a kápolna melletti parkolóban felállított rendezvénysátorban egy hatalmas Abba Show-val fellép Gallusz Niki és a Club 54 zenekar.

Balatonlelle - Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivál

Balatonlelle – Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivál

Bár az időjárás megtréfálta a borászokat, a korai szüret miatt a megszokottnál jóval előbb készültek el az újborok, de azért természetesen lesz lehetőség murcit is kóstolni. „Arra, hogy jó úton járunk az egész éves Balaton-koncepciónkkal a legjobb visszajelzés, hogy több szállásadó szobái már nyár közepén elkeltek a Murcifesztivál idejére. Hatalmas büszkeség, hogy egyre többen tudják, hogy a Balaton télen nyáron menő!” – mondta el Tóth Balázs, a rendezvény egyik főszervezője. Igrínyi Ákos, a Hegyi csárda tulajdonosa szerint a Kishegyre nem csak nyáron érdemes ellátogatni, minden évszakban gyönyörű. A szervezők célja továbbra is a Balaton népszerűsítése egész évben, éppen ezért a szezont meghosszabbítva idén sokkal tovább vannak nyitva az éttermek és a borászatok, többen egész évben várják a vendégeket.

Vendégek érkeznek a Balatonlelle - Kishegyi Kortyok és Falatok fesztiválra

Kishegyi Kortyok és Falatok fesztivál

A fentiekhez a meteorológusok ígérete szerint marad a vénasszonyok nyara, 20 fok és napsütés várható, így mindenképpen érdemes a négynapos hosszú hétvégét Balatonlellén tölteni.