Mindent a legjavából: indul az asztalfoglalás

 

A XV. Országos Étterem Hét rendezvény október 8-án indul, de mostantól lehet asztalt foglalni a legnevesebb vidéki éttermekbe is.

Szeptember 19-én indul az előzetes regisztráció a jubileumi, XV. Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen a résztvevő éttermek október 8. és 14. között kínálatuk legjavát mutatják be 3 fogásos menüsorok formájában. A vendégek 3.300 forintért, prémium kategóriában pedig 4.900 forintért fogyaszthatnak. A résztvevő éttermek között most először a SVÉT tagjai is megjelennek.

Az éttermek repertoárjaik legjavát kínálják vendégeiknek. Fotó: MTI/EPA

Az éttermek repertoárjaik legjavát kínálják vendégeiknek (Fotó: MTI/EPA)

Az egyhetes programon idén ősszel is neves éttermek mutatják be konyhájukat az egész országban. Külön érdekesség, hogy most először a szintén jubileumot ülő, vidéki kézműves éttermeket összefogó Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egyesület legtöbb tagja is ott van a résztvevő éttermek között. A most 10 éves, válogatott éttermi kör évente csupán egyetlen új tagot vesz fel a soraiba, vagyis aki az Étterem Hét keretében meglátogatja bármelyiküket, és megkóstolja kézműves fogásaikat, igazán exkluzív élmény részese lehet. A felfedezés öröme és az ízlelőbimbók elégedettsége tehát bárhol az országban garantált.

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Étterem Hét)

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Étterem Hét)

Az Étterem Héten bemutatkozó menüsorok évek óta változatlan áron, így most is 3.300 forintos, illetve prémium kategóriában 4.900 forintos áron érhetők el, s ebben már a szervizdíj is benne van. Az étteremlista a legkülönfélébb stílusú gasztronómiai lehetőségeket öleli fel, a látványkonyhát üzemeltető egységektől a borpincéig, a hagyományos ízektől a nemzetközi konyháig.

Az október 8-14-ig tartó Étterem Hétre időpontot és asztalt foglalni mától lehetséges a www.etteremhet.hu oldalon.