Ez aztán nagyon Balaton!

 

Látványos fotókeret-installációk kerültek a Balaton különböző pontjaira, hogy azokat használva háttérnek a legszebb balatoni képeink készülhessenek el az idén. Érdemes megállni a kereteknél és eltűnődni a Balaton szépségén.

A Mol Nagyon Balaton és a Magyar Turisztikai Ügynökség idei közös újítása, hogy a nyár folyamán látványos fotókeret-installációk kerültek a Balaton köré, ahol megörökíthetjük a Balatonon töltött legszebb pillanatokat.

A két cég tizenhét különleges helyszínen, gyönyörű balatoni panorámára néző fotókeret-installációkat helyezett el, ahol csodás képek születhetnek a festői szépségű tóról. „A Mol Nagyon Balaton indulása óta fontosnak tartjuk a Balaton megítélésének erősítését, mind a magyar, mind a külföldi idelátogató turisták szempontjából. Ez elsősorban a régió legizgalmasabb fesztiváljain, kulturális eseményein keresztül valósul meg, egymilliónál is több vendéget vonzva évente a Balatonra. Ezekkel a Balaton körüli panorámapontokkal szeretnénk felhívni a figyelmet a balatoni táj szépségére, ami mellett sokan hajlamosak vagyunk csak úgy egyszerűen elhaladni. Így viszont fotók és posztok ezrei születnek minden évszakban a Balaton körül” – mondta el Lobenwein Norbert, a Mol Nagyon Balaton alapítója.

Éjszakai égbolt a Balaton déli partján (Fotó: Kajsza Dániel)

Éjszakai égbolt a Balaton déli partján (Fotó: Kajsza Dániel)

Napfelkelte a Balatonon Tihany felől 2018. július 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Napfelkelte a Balatonon Tihany felől (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A Panorámakereteknél érdemes megállni egy-egy percre és átélni az élményt, közben pedig megörökíteni egy közös fotóval a páratlan kilátást és az adott pillanatot. Jó programpont lehet ez akár egy balatoni nyaralás közben, vagy egy laza hétvégi bicajozás során.

A Panorámakereteket a tó számos pontján meg lehet találni, többek között:

  • Balatonalmádiban a Sóhajok hídja mellett a vízparti sétányon,
  • Csopakon a Petőfi utcában, a Jásdi és Tamás pincék fölött,
  • Révfülöpön a Rózsakertben, Keszthelyen a parti sétányon a Szigetfürdő előtt,
  • Fonyódon a Panoráma sétányon, ahonnan csodás kilátás nyílik a badacsonyi hegyre.

Ha a balatongyöröki Szépkilátónál vagy Balatonbogláron a Gömbkilátó alatt fotózunk, akkor posztoljuk azt ki a #molnagyonbalaton #hellohungary hashtagekkel – kérik a szervezők.