Zenei-és gasztrofesztivál Keszthelyen

 

A KeszthelyFest pénteken kezdődik, a színes és változatos programokat négy színpadon és a Várkert hangulatos, árnyas fái közt kialakított gyermekligetben tartják.

A keszthelyi  Fő téren kiépített nagyszínpadon pénteken a Budapest Bár ad koncertet. A fesztivál történetében először lép fel külföldi sztárvendég: a szombat esti nagykoncertet a Boban Markovic Orkestar, a balkáni rézfúvós zene világhírű formációja szolgáltatja. Vasárnap a 2003-ban alapított pécsi hiphopzenekar, a Punnany Massif lép majd színpadra – mondta Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.
A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a pop és a jazz könnyedebb stílusait művelő zenekarok váltják egymást. A fesztivál vendége lesz Boggie, Éliás Gyula Jr., Demény Gergely “fingerstyle” gitáros, és fellép a helyi zenészekből álló Keszthelyi Jazz Műhely.

Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán kialakított MOL Nagyon Balaton színpad koncertjeire elsősorban a fiatalabb korosztályt várják. A Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató verseny résztvevői közül Antonia Vai és a Belau kap majd bemutatkozási lehetőséget. Pénteken a Szeder, szombaton pedig a Petruska és a Mörk zenekar ad koncertet.

Koncert a 2016-os Keszthelyfest-en. Fotó: keszthelyfest.hu

Képünk  illusztráció, a 2016-os Keszthelyfesten készült.  (Fotó: keszthelyfest.hu)

A Gyermekligetben miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal várják a legkisebbeket.

A zenei programokkal párhuzamosan zajlik majd a VII. Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű rendezvény a történelmi belvárosban. A pincészetek borai mellett gasztronómiai különlegességekkel, vásári csemegékkel és street food menüvel is készülnek.

A fesztiválozók zalai és környékbeli kézművesek portékáival, illetve látványos fényfestéssel is találkozhatnak a rendezvény napjain, a múzeumok, éttermek, kávézók és a belvárosi üzletek pedig meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat.