Családi fesztivál Tatán

 

Az ország egyik legnagyobb családbarát programját tartják a hétvégén Tatán. A Víz, Zene, Virág Fesztiválon rendezik meg a virágkötők magyar kupáját, de lesz vitorlásverseny, vízi karnevál, repülőshow és vidámpark is.

A szervezők tájékoztatása szerint a Zsigmond-kori vár és az Öreg-tó festői környezetében zajló összművészeti programsorozaton számos gyerekműsor, vidámpark és külön színpad várja a kicsiket. A belépés 12 év alatt ingyenes, és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének regisztrált tagjai az egyesület igazolványával szintén díjmentesen vehetnek részt a programokon.

A nulladik nappal már csütörtökön megkezdődött és vasárnapig tartó fesztivál négy színpadán olyan előadók állnak a közönség elé, mint Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, Pápai Joci, Miklósa Erika, Nagy Feró, Deák Bill Gyula, az ír punk-rock kocsmazenét játszó Paddy and the Rats vagy a Budapest Klezmer Band. Az Öreg-tó ad helyet Vincze Ottó a Boldogság tava – River-pool című térinstallációjának, amelyben a művész hajózási ütközőbójákat alakított át óriási biliárdgolyókká, melyek a víz mozgása nyomán kelnek majd életre.

Különleges látványosság lesz esténként a Pyromusical vízi show. Erdősi Éva és Zavada Márton pirotechnikusok a tavon táncoló szökőkutakkal, 6-8 méteres lángoszlopokkal és különleges fényhatásokkal varázsolnak soha nem látott formákat az éjszakába. A tatabányai Jászai Mari Színház művészei a Piarista Rendházban adják majd elő a Nyáry Krisztián könyve nyomán készült, Így szerettek ők című darabot.

A rendezvény teljes programja a www.vizzenevirag.hu oldalon érhető el.