Macska Paralimpiát rendeznek a sérült cicáknak

 

A világon elsőként Magyarországon rendeznek szépségversenyt sérült cicák számára. Vasárrnap a Dürer kertben várják a versenyzőket és gazdáikat.

Az első Macska Paralimpiát, a hendikepes cicák szépségversenyét május 27-én tartják a budapesti Dürer Kerrtben.  A szervezők azt szeretnék, hogy a versennyel felhívják a figyelmet arra, hogy a testi fogyatékkal és/vagy mozgássérültként élő cicákkal is ugyanolyan szép lehet az élet, mint egészséges társaikkal.

A gazdátlan, fogyatékkal élő cicák  nagyon nehezen vagy egyáltalán nem találnak befogadóra, mert általában azt gondolják róluk, hogy az ilyen cicákkal sok gond van. De ez ma már nem igaz. Ha egy élőlény valamely tulajdonságában kevesebb, az más tulajdonságaiban több – és pont ez az ami, különlegessé teszi őket – emelik ki a szervezők, hozzátéve, hogy az, aki nem tart ilyen cicát, soha nem tudja meg, hogy milyen öröm az élet velük, és mennyi mindent lehet tőlük tanulni!

1. Macska Paralimpia logója hendikeppes macskáknak

Az érdeklúdők és a gazdik ne számítsanak klasszikus szépségversenyre, hiszen sérült cicák esetében nem lenne túl ildomos bármelyiküket is kiemelni a másik rovására.  Ugyanakkor mégis szépségverseny lesz a javából, mert szakértő bíró fogja értékelni a macskákat, akiknek gazdái megtapasztalhatják ugyanazt a figyelmet és profi bírálatot, melyet a klasszikus cicaszépség-versenyeket lehet látni: Raposa Edina bíró minden fajtájú cica bírálásához rendelkezik képzettséggel, és értő szemmel tudja kiemelni a résztvevő kiskedvencek legjobb tulajdonságait, hogy kioszthassák az 1. Paralimpiai Bajnok címet és a hozzá járó gyönyörű kupákat, illetve nyereményeket.
A versenyről erre a linkre kattintva találnak információkat.