"Forrón" taroltak: magyaroké a legcsípősebb szószók!

 

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradó éjjel tartották meg a 2017 évi World Hot Sauce Awards díjátadóját. Az idei kóstolók ítélete alapján a kabai őstermelő Diczkó László négy terméke is a legjobbak közt végzett, de több magyar chilimanufaktúráé is az első helyen végzett, sőt, egy kategóriában csak a magyaroknak termett csípős siker.

A viadal Facebook-oldala alapján a kabai chili-guru Édes csípőse és Aranyszarvas fantázianevű terméke kategóriái legjobbjai lett, két második helyet hozott haza az Alabárdos és a Tüzes menykő, szintén kategóriánkénti megmérettetésben.

Az Édes csípős egyben elnyerte a World Hot Sauce Awards különdíját is a kóstolók véleménye alapján – mint azt a hirado.hu megtudta, ez már nem az első alkalom volt, hogy a magyar termelő ebben az erős nemzetközi versenyben jó eredményt érjen el, korábban is hozott már haza első díjat termékeivel.

Idén több magyar induló is volt rajta kívül, akik kiváló eredményeket értek el: a nagymegyeri (Szlovákia) Varga Gabriel Burning Angel Chili fantázianevű terméke az Ultra Hot kategóriában végzett az első helyen, míg a nagymarosi GabKo Chili az X-Hot kategóriában második helyett ért el, a szentlőrinci Chilion Pepper blend kategoriában világbajnok lett, a kárcsak a sárréti Chilifarm, amelynek terméke a Fruit kategóriában lett díjnyertes. Az alkoholos szószók kategóriájában abszolút magyar siker született, mivel az első három helyezett (1. GabKo, 2. Kígyóscsili, 3. Sárréti).

További eredmények a viadal Fb-oldalán.